A
(2021·湖北八校第一次联考)This material  is taken from a brochure of a youth hostel (青年旅社) at Oxford, UK.
    
        
            | Food   & drink Breakfast It's the most important   meal of the day! Fill your boots for £6.25. Served 7:30 to 9:30 am Mon.  to Fri. &   till 11:00 am on weekends. Bar Open daily for all your   drinking needs, featuring... Tea, coffee, fruity ciders, fine wine, soft   drinks, bees & much more! Food   menu Delicious meals are   served daily until 8:30 pm, just place your order at our Reception.  Discover   Oxford! We have tickets available   for Oxford Sightseeing Tours and visits to Blenheim Palace. Ask   us for more details!  WiFi   IS FREE (available on the ground   floor only) Please register with The   Cloud. | Shh... We    aren't all  night   owls(and neither are our   neighbours)  PLEASE have a great time   but keep noise to a minimum between 11 pm and 7 am. FOR   YOUR SAFETY Please ensure your room   is locked at all times. Take the time to   familiarize yourself with the fire evacuation notice inside your room. Please   note smoking is not permitted anywhere in the building. LEAVING   TODAY? Our checkout time is  10:00 am. NOT   A MORNING PERSON? Please ask us about late   checkout. Please note, there is a £5   charge for every room key that is lost or   damaged. PLEASE   HELP US   RECYCLE Cans, plastic and paper   can be recycled in the self catering kitchen and in bins in the doorway to   the garden.  | 
    
 
 [语篇解读] 本文是一篇应用文。文章介绍了青年旅社的饮食、住宿以及安全等相关信息。
1.On which day does this hostel still serve breakfast at 10:30?
A.Monday.                      B.Thursday.
C.Wednesday.                           D.Saturday.
解析:细节理解题。根据Food & drink Breakfast部分第三句“Served  7:30 to 9:30 am Mon. to Fri.& till 11:00 am on weekends.”可知,周末早饭的供应时间延续到上午11点整。由此可知,这个青年旅社周六上午10:30仍然提供早饭。故选D。
答案:D
2.What can travelers do in this hostel?
A.Throw a party at midnight.
B.Smoke in the toilet.
C.Have breakfast for free.
D.Connect  WiFi on the ground floor.
解析:细节理解题。根据WiFi IS FREE部分中的“available on the ground floor only”可知,游客只能在一楼使用免费的WiFi。故选D。
答案:D
3.What time are travelers  normally expected to check out?
A.10:00 am.                           B.7:00 am.
C.9:30 am.                            D.11:00 am.
解析:细节理解题。根据LEAVING TODAY?部分“Our checkout time is 10:00 am.”可知,正常情况下游客需要在上午10点前结账退房。故选A。
答案:A