(2020·济南4月模拟)As the temperature approached as high as 90°F last July 4th,  three police officers went into a store to get something      1     to drink. Once inside, they were asked by a security guard  to help with a      2      woman. The woman in question was obviously      3    , and her cheeks were wet with tears. The officers looked inside her bag. All they saw were containers of      4    .
“I'm hungry,” she explained      5    . Caught red-handed, the woman was no doubt expected to be treated as a      6    . But the police had other      7    .  “We'll pay for her food,”  one of them told the      8      security guard. She would not be      9    . 
Drying her wet       10    , the woman repeated, “Thank you, thank you.” She wasn't the only one touched by this act of      11    . Customers at the store were so impressed by what they'd      12     that some even posted a photo on social media.      13    , attention was never what the officers sought. They were      14     by a far more common emotion. When we look at someone's face and see that they need us, it's pretty      15      as a human being to walk away from such things.
 [语篇解读] 本文是一篇记叙文,讲述了三名警官人性化处理一起涉嫌偷窃事件的故事。
1. A.safe                      B.sweet
    C.clean                             D.cold
解析:根据首句中“the temperature approached as high as 90°F last July 4th”和生活常识判断,由于气温过高,所以警官们是进店买冷饮的。
答案:D
2. A.wounded                           B.suspected
    C.reported                          D.wronged
解析:根据“The woman in question”以及下文警官们在这个女子的包里发现的食品可知,她是被怀疑的。suspected“被怀疑的,涉嫌的”。
答案:B
3. A.scared                            B.disappointed
    C.puzzled                           D.annoyed
解析:根据下文这个女子有行窃行为且当场被抓,满脸泪水可判断,她很害怕。
答案:A
4. A.clothes                           B.medicine
    C.toys                              D.food
解析:根据第二段中“I'm hungry”以及“We'll pay for her food”判断,这个女子包里是食物。
答案:D
5. A.politely                          B.loudly
    C.seriously                         D.helplessly
解析:根据后一句中“Caught red-handed”,即当场被抓住可知,这个女子很无助地解释。此处helplessly意为“无能为力地,无助地”。
答案:D
6. A.thief                             B.beggar
    C.victim                            D.customer
解析:根据上文情节以及“Caught red-handed”可知,这个女子毫无疑问会被当作小偷。
答案:A
7. A.facts                             B.secrets
    C.ideas                             D.reasons
解析:根据下文警官为这个女子的食物付钱判断,此处表示警官有其他想法。idea意为“想法,构思,主意”。
答案:C
8. A.rude                              B.surprised
    C.patient                           D.embarrassed
解析:根据第一段中“they were asked by a security guard to help with  a      2      woman”以及情节发展可知,保安原本以为这个女子会被当成小偷,因此警官的做法让他感到惊讶。
答案:B
9. A.arrested                          B.employed
    C.kept                              D.doubted
解析:警官为她的食物付了钱,她不会被拘捕了。arrest“拘捕”。
答案:A
10. A.bag                              B.hands
     C.packet                           D.cheeks
解析:根据第一段中“and her cheeks were wet with tears”可知,此处表示这个女子擦干了湿润的脸颊。
答案:D
11. A.caution                          B.sympathy
     C.justice                          D.faith
解析:根据上文情节判断,警官的做法应该出于同情,此处表示她并不是唯一一个被这种富有同情的行为感动的人。
答案:B
12. A.ignored                          B.expected
     C.witnessed                        D.recognized
解析:根据上文“She wasn't the only one touched by this act of     11    .”以及下文可知,此处表示这家商店的顾客对他们所看到的事印象深刻,甚至有人在网上发布了一张照片。witness意为“目击,亲眼看见”。
答案:C
13. A.However                          B.Therefore
     C.Besides                          D.Instead
解析:根据语境可知,上下句为转折关系,表示“然而,警官们从来都不想引起关注”。
答案:A
14. A.attracted                        B.controlled
     C.required                         D.driven
解析:此处表示他们被一种更为普遍的情感所驱使。drive意为“驱使,迫使”。
答案:D
15. A.typical                          B.amazing
     C.difficult                        D.silly
解析:根据句意并结合上文可知,当我们看着别人的脸并清楚他们需要我们的时候,作为一个人,我们很难对类似的事情置之不理并扬长而去。
答案:C